Backup

Hur vanligt är det att man inte tänker på att kopiera ut data på USB minnet eller externa disken? Ganska vanligt efter vad våra företagskunder säger. Om inte förr, så blir det ofta aktuellt efter en datakrasch och efterföljande kontakt med oss för framplockning av data eller dataräddning. Då ska vi inte ens nämna risken att få in krypteringsvirus i hela företagsnätverket Vi hör om både kommuner, myndigheter, landsting och stora företag som ibland fortfarande inte verkar ha tänkt hela vägen, men det betyder inte att ert företag behöver vara ett av dem.

Vår företagsbackup storemax lanserad år 2004 är baserad på automatisk backup och/eller filsynkronisering via internet, en programvara installeras på datorn eller servern och synkroniseringen av data sker en gång per dygn. Idag har vi en teoretisk kapacitet på 6PB (1 PetaByte= 1000 TB (TeraByte)).

Sedan har vi gått ett steg längre.
Vi har uppfattat att det kanske inte fungerar optimalt ändå alltid och har gjort företagsdelen av backuptjänsten övervakad. Det innebär att vi håller koll på utrymmet och att backupen fungerar, dvs. att datorerna eller servern har återkommande kontakt med våra system. I abonnemangen ingår automatisk uppgradering av utrymmet efter ert datalagringsbehov, eller fast storlek.

Systemet passar också bra för företag med externa säljare eller tekniker ute på fältet, datorer kan vara var som helst. Ni kommer igång väldigt snabbt, beställ, ni får en fil att installera, ställ in filer och mappar, klart. Vi hjälper er först hela vägen till att backupen kör och sedan under hela tiden ni har vår tjänst.

Prissättningen är enkel, för hela tjänsten betalar ni en låg fast summa per GB data, det är allt. Vi har förstås även paket med fast pris och med fasta storlekar på 100GB, 200GB, 300GB eller mer om så önskas. Prova en riktigt smart och supermodern backup idag, ni kommer garanterat att bli nöjda!

I abonnemangen för företag ingår automatisk uppgradering av utrymmet efter datalagringsbehov. Utrymmet tar inte slut när man minst anar och är en andra viktig punkt som vi ofta ser ute på företag, backuputrymmet är fullt, backupen kör men kommer inte att fungera fullt ut då den behövs. Vi har även backup med fasta storlekar på lagringsutrymme.

En tredje viktig punkt är versionshantering av backuper och en fjärde är förmågan att endast ta backup på den delen av stora filer som ändras ofta till exempel outlookfiler. Tekniken som kallas delta bryter ner stora filer i mycket mindre delar, block, som sedan jämförs och tas backup på om de har ändrats.

Funktioner:

  • Snabb återställning - ger er möjlighet att starta en återställning av en fil snabbt.
  • True Delta Backup - skicka bara förändringsdata på block-nivå. Ger riktigt låg bandbreddsförbrukning och blixtsnabba backuper.
  • Små filer packas i större block - för att maximera överföringshastigheten. Backupklienten kan hantera 1000-tals filer per sekund.
  • Betala bara för det ni använder, vi har inga långa bindningstider - inget behov att knyta upp sig i långa avtal.
  • Betala endast per GB data / fast datamängd - oavsett hur mycket data som lagras, alternativt fast datamängd / fast storlek med gott om utrymme.
  • Hög kryptering - all data skickas och lagras krypterat (från 128-bitars AES upp till 448-bitars Blowfish)
  • Nästan obegränsad, många PB (pentabyte) finns tillgängligt - oavsett hur mycket data ni har kan ni använda den här backupen. Data sprids över flera lagringsservrar.